Khamis, 28 Julai 2011

BOLA DAN BUNGA



Cerita bola ni dah basi pun.. tapi share gak la..sebab mak saya join sekali..tapi nak cerita pendek je la..hehe
b4 ni pernah gak kita orang bawa mak pergi bukit jalil tapi xle masuk dalam stadium..

tiba2 abg saya kata mak saya nak masuk stadium..dalam hati kata 'Tuhan dah nak ambil nyawa mak saya ke?..minta2 dipanjangkan la umur mak'..boleh fikir bukan2 lak..

macam tak percaya mak masuk stadium pakai baju kurung tengok bola..saya yang risau takut mak kena semput..join la sekali.. lagi pun ingat orang tak le ramai..coz last year ada g tengok game MU dengan en.s takla sesak sangat..tempat duduk pun boleh tukar2..boleh turun sampai tempat duduk bawah..

abang saya ni peminat liverpool.. so excited la dia.. sediakan tiket semua..anak sedara saya yang tukang belinya..pakatan baik betul..

kali ni pergi orang ramai gila sampai pun agak lewat.. menapak sikit punya jauh.. punya takut mak ni terkilan.. jalan gak la.. masuk2 orang memang padat..nak tengok padang pun susah.. sekali menapak lagi naik ke tingkat atas.. saya risau kat mak & mak risau kan saya..

saya memang dah rasa lain macam..last2 mak ajak duduk kat tangga je.. bagi mak air meneral..mula2 mak tolak.. ahh sudah..risau dah saya.. jangan la mak pitam kat sini & saya pun sama.. tengok mak dok lap peluh.. dua tiga kali suruh minum air baru la dia minum.. dalam keletihan tu sempat gak tu dok tanya malaysia pakai baju warna apa..bersemangat gak tu doa malaysia menang..tapi kalah la plak..

lepas je masa pertama, saya ajak mak g surau..lega dah saya rasa bila dapat lepak kat surau.. mak dok sebut2 malam tu nisfu syaban nak baca yasin.. so ingat lepas je solat maghrib cepat2 kita orang keluar..kiranya saya,en.s n mak balik dulu la.. sekali keluar game pun baru habis..bersesak la plak..
xlarat nak jalan dah..saya ajak berhenti jap.. pastu abg saya suruh tunggu lak coz anak sedara saya nak jumpa atok dia..tadi masa sampai xsempat nak jumpa..

sementara tunggu tu sempat la makan aiskrim..
yang kelakarnye mak nak aiskrim dalam bekas bulat..so ingat aiskrim dalam mangkuk.. bila dah beli rupanya mak nak aiskrim yang corong biskut tu..hikhik..pastu lupa nak pesan kat en.s mak xsuka susu.. en.s beli aiskrim coklat campur susu..so sikit je la mak makan..

bila dia orang sampai..masing2 sambung cite bola lak.. pastu SIL nak pergi tengok pesta bunga kat putrajaya..mula2 saya & mak memang dah xnak g.. tapi kesian plak kat SIL yang tak pernah sampai putrajaya..so pergi la juga.. nasib baik putrajaya tak jem teruk macam bukit jalil..tapi jauh gak la tempat parking.. cara xnak bagi rasa penat..kita orang potpetpotpet la..
yang penting mak dapat beli bunga ros bunga kesukaan dia..

itu lah ceritanya.. sebenarnye saya rindu kat mak saya la.. maybe tahun ni xdapat berpuasa dengan mak kot.. coz lepas bersalin baru balik kg.. pastu tahun ni beraya kat sini dulu..huaaaaaaaaaaa hope saya bersalin sehari lepas raya ke..leh cepat2 balik kg jumpa mak..

owh nak share gambar la..kenangan ni..

~tinggi gila kan ~


~xsangka penonton bola malaysia seramai ni~
 ~masa ni genap 8bulan pregnant..baby sangt aktif~

~atok,anak,&cucu~

 

 ~rindu la kat mak saya~
 ~with mak@pesta bunga putrajaya~
 ~cucu lelaki sulong mak with bakal tunang..semoga dipermudahkan jodoh u all~

~abg saya macam mamak with wife dia macam amoi..hehe~

  ~with en.s..harus ada..hehe~

haritu dia orang sampai jumaat malam sabtu & bertolak balik kg pagi ahad coz nak shopping kat nilai plak.. owh SIL saya tu tukang masak..so dia yang tolong masak masa kat rumah saya..hehe sekejap je tengok dia masak..

kata nak cite pendek tapi tecite panjang lak..hehe

4 ulasan:

  1. mudahan dimudahkan bersalin nanti ye.pastu leh cepat2 balik kg,ilangkan rindu kat mak. =)

    BalasPadam

DESTINASI CINTA MAMA

PERMATA HATI MAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers