Khamis, 8 Disember 2011

susu mama semakin merundum



setelah sebulan bekerja penghasilan susu mama semakin merundum.. now dalam peti ais ada 3oz je susu fiya kat rumah BS plak ada balance 3oz gak.. Selalunya hantar 4oz x 4botol.. bila fiya masuk 3bulan BS mintak mama hantar 5botol lak..mama linda (BS yang jaga fiya) kata fiya kuat menyusu.. yup memang betul pun.. selalu orang kata baby boy kuat menyusu.. tapi sebenarnya tak juga.. anak mama ni kuat je menyusunya..
now sekali pump nak dapat 2oz pun susah.. tapi bila buat tendum pumping leh dapat 2~ 4oz.. padahal sebelah fiya hisap, sebelah mama pump.. 

hmm kalau time fiya meragam Tuhan je la tau macam mana keadaannya dengan papa balik kerja lewatnya.. nak pump susu fiya lagi.. bila stress susu memang merundum..
mama tau fiya meragam sebab fiya nak cepat pandai kan.. melalui pakcik google fiya sekarang sedang mengalami  Growth Spurt/Pecutan Pertumbuhan.

baru mama teringat masa fiya nak masuk sebulan dulu pun fiya meragam gak & masa tu gak BCG fiya baru timbul..tapi masa tu tok esah ada..tok esah memang supernenek la.. 
kalau mama nak putus asa time tu dah mama bagi fiya susu FM..sebab masa tu fiya memang nak kepit je sampai kering susu mama.. tapi masa tu mama tak kerja lagi so mama xle risau sangat..pastu tok esah masak makanan yang menambahkan susu badan..hari2 mama makan kurma..

but now mama dah tak jaga makan dah..hari kerja selalu tapaw je makanan.. if waktu kerja papa sama dengan mama kan best.. balik kerja mama boleh masak,papa jaga fiya.. tak le sayur mama hangit macam hari tu..haha..


dah le hari selasa hari tu dapat surat rumah nak kena sita coz tuan rumah ni tak bayar cukai pintu.. sabar je la.. papa kata if tuan rumah tu tak bayar terpaksa la kita pindah rumah atok dulu.. last datenya 12.12 ni.. uih macam pelarian je kita nanti kan.. hope tak le berlaku macam tu..kita doa banyak2 ea..


ok la mama stop kat sini.. mama mesti yakin susu fiya mesti cukup untuk esok..Amin


mama takleh stresss mama kena cooooolllllllllllllllll je ;)



1 ulasan:

  1. betol tu, jangan stress. nanti pengeluaran susu kurang.

    BalasPadam

DESTINASI CINTA MAMA

PERMATA HATI MAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers