Rabu, 18 Januari 2012

SEMASA KECIL



tengah2 mata nak layu..mama on le FB..
so ada la kawan school mama dulu post gelagat semasa kecil or zaman kanak2..bila baca ada la beberapa perkara yang memang mama suka lakukan masa kecil..hehe

ni yang kawan mama post



Anda pernah buat salah satunya masa kecil:

1. Buka kipas meja, cakap depan kipas nak dengar suara bertukar.
2. Naik kereta, tengok bulan & ingat bulan ikut kita.
3. Naik basikal,boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat......
... 4. Masa sekolah, ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain, beratur ambil air lagi.
5. Lukis burung guna huruf 'v'.
6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.
7. Masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --> ♥
8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati.
tersenyum sorang2 mama bila baca post kat atas ni..hehe
antara perkara yang mama suka buat masa kecik :
no.1 : suka menyayi depan kipas budget bila besar boleh jadi penyanyi..haha..perasan suara sedap agaknya..hehe
no.2 : sampai sekarang mama still suka tengok bulan..verangan lebih..
no.3 : mama masa kecik memang ganas..haha..kalau naik basikal bukan setakat lepas tangan, tapi suka brek guna kaki..hehe.. kalau jatuh bergolek2 tu xyah cakap le berkali2..siku & kepala lutut menjadi magsa..haha
no.5 : memang wajib le dalam lukisan ada burung..sebab suka lukis sawah padi
no.6 : bila lukis sawah padi mesti ada bukit & matahari..hehe
no. 8 : biasa la dulu2.. bila dekat rumah ada peti ais mula la jakun semacam je..
nak ikutkan macam2 lagi mama suka buat...tapi budak2 dulu banyak main kat luar rumah.. sangat berbeza dengan budak2 sekarang kebanyakannya main kat dalam rumah je.. tapi nak buat macam mana kan coz sekarang banyak jenayah kalau budak2 nak main kat luar..
tapi anak mama tak perlu risau.. kita kan ada kampung..kalau balik kg boleh la bebas bermain kat luar rumah.. tapi kampung kita banyak tahi lembu & kambing le..haha
ok la tatata..

1 ulasan:

  1. verangan mesti bestkan.. memang best masa kecik dulu2kan...

    BalasPadam

DESTINASI CINTA MAMA

PERMATA HATI MAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers