Khamis, 14 April 2011

MACAM MANA SAYA TAHU SAYA NI PREGNANT#1

Assalamualaikum..
Alhamdulillah hari ini ada sedikit masa untuk bercoretan disini..nak start kerja macam biasa tak boleh lagi.. coz sedang melaksanakan process kemaskini folder di surver.. owh saya bukan orang IT tak reti nak explain macam mana..yang pastinye satu folder nak transfer mengambil masa hampir 2 jam..owh kita biarkan folder itu menjalankan kerjanya sehingga selesai..hehe


cerita/pengalaman yang saya nak share ni maybe berperingkat..cerita tanpa gambar macam tak best plak kan..

cerita pun bermula..

Beberapa minggu lepas kahwin rasa tak selesa yang pertama adalah di perut.. kadangkala rasa nak cabut je perut ni letak dekat sebelah..mula-mula fikir 'owh mungkin ini dinamakan perubahan hormon kahwin'..rasa macam perut ni banyaknye angin..dah makan tapi rasa banyak angin gak..

bila makan rasa macam sedapnya..(selalunya memaksa diri untuk makan sebab target nak berat 45kg)..
tapi dah beberapa tahun usaha memang tak cecah.. berat biasa 41kg~42kg..dalam masa yang sama risau juga takut berat naik mendadak. sebab ada yang kata kalau lepas kahwin berat badan kita naik mendadak nanti susah nak pregnant..

seterusnya sendiri rasa badan macam lain macam..selepas sebulan lebih kahwin semester baru pun bermula..balik je kelas memang rasa penat sangat..ada satu hari tu kepala pening yang amat, badan lak sekejap panas,sekejap sejuk..tekak still ok lagi..pastu rasa nak tido je tak kira masa lak tu..

bila dah rasa macam tak best je..bermula la hobi baru iaitu UPT (urine pregnancy test)..

next entry saya akan cerita plak tahap kejakunan saya terhadap UPT ni..hakhak..

6 ulasan:

  1. Ni yg tak sabar nak tau cite selanjutnya psl 11 test UPT tu..hahahahah..

    BalasPadam
  2. mummy aish : hakhak..tunggu ambil gambar upt yang bnyk tu..baru nampk betul2 jakun..hehe

    BalasPadam
  3. lupe lak nk snap pic ko mse beli upt kt farmasi aritu..hehe..anyway,moga sehat selalu k..:)

    BalasPadam
  4. kuks : kehkeh..jakun kankan..2 r pttnye ambil nnt senang klu ko nak g beli lak..hehe.. tq2..hope ko pun sihat selalu..

    BalasPadam
  5. hihi xpe2 sebab I pun same gak jakun mase mule2 test urin..kih3! xpe2 nt I buat entry pasal urin test tuh!hehe

    BalasPadam

DESTINASI CINTA MAMA

PERMATA HATI MAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers